archieffoto

Politie schiet man dood in Beringen, omstandigheden nog onduidelijk

In Beringen, in Limburg, heeft de politie vrijdagavond een 46-jarige man doodgeschoten. De politie kwam ter plaats na een melding van een verontrustende situatie. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt.

De politie kwam in de vooravond poolshoogte nemen bij een woning in Beringen nadat er een melding over een verontrustende situatie binnengekomen was.

"Toen de politie aanbelde, zou het snel geëscaleerd zijjn", zegt Pieter Strauven, woordvoerder van het parket van Limburg. "De man zou een mes genomen hebben en er was een acute bedreiging naar de politie. Een van de agenten heeft drie of vier keer gevuurd met zijn wapen in de richting van het slachtoffer, dat ter plaatse overleden is."

Het onderzoek naar de omstandigheden loopt, het wordt geleid door de federale gerechtelijke politie van Limburg. Ook het Comité P, dat de politiediensten controleert, is op de hoogte. Het labo en een wapendeskundige kwamen gisteravond ter plaatse. Er volgt nog een autopsie op het lichaam en getuigen worden nog verhoord.

Meest gelezen