Student en voorzitter PXL- studentenraad geeft zelf les: "Wil jongeren helpen met overstap naar hoger onderwijs"

Waïl Kadi, voorzitter van de hogeschool PXL-studentenraad, heeft gisteren les gegeven aan de leerlingen van het zesde middelbaar van het Inspirocollege in Houthalen-Helchteren. Hij wil jongeren inspireren en zijn ervaringen delen en hoopt in zoveel mogelijk scholen te kunnen langsgaan. 

Waïl Kadi studeert zelf sociaal werk aan de PXL maar hoopt met gastcolleges jongeren in het secundair onderwijs te ondersteunen bij het maken van hun studiekeuze. 

"Het maken van een juiste studiekeuze is geen gemakkelijke opdracht. Ik merk dat heel de coronacrisis wat roet in het eten heeft gegooid waardoor de leerlingen twijfelen of dit wel het juiste moment is om de overstap te maken. Ik hoop door zelf een aantal uren voor de klas te staan en mijn verhaal te delen, de drempel naar het hoger onderwijs te verlagen en jongeren te inspireren”, zegt Waïl. 

Fijn dat we eens een keer hele praktische vragen konden stellen

Maysa El-Alaoui

Maysa El-Alaoui uit het de 6de jaar economie-wiskunde vond het aangenaam dat er eens een student voor de klas kwam staan: “Het is interessant voor ons als een student zijn eigen ervaringen komt delen over het hoger onderwijs. Het was ook fijn dat we de mogelijkheid hadden om meteen praktische vragen te stellen aan Waïl.”

Meest gelezen