Tim Celen op bezoek bij koning Filip: "Nog geen stress, maar dat kan nog komen!"

Vandaag ontvangen koning Filip en koningin Mathilde  de Belgische atleten die deelnamen aan de Olympische en Paralympische spelen. Een van die Paralympiërs is para-cyclist Tim Celen uit Ham. Hij reist zonder stress, maar met zijn zilveren en bronzen medaille, vandaag naar het koninklijk paleis. 

Wereldkampioen op de weg, brons in het tijdrijden en zilver op de wegrit in Tokio: Tim Celen heeft er duidelijk een succesvol jaar opzitten en dat laten koning Filip en koningin Mathilde niet zomaar voorbijgaan. "Ik kreeg een officiële uitnodiging van de koning. Dat voelt toch specialer dan een gewone brief", lacht Tim voor hij vertrekt naar Brussel. Samen met andere paralympiërs, olympiërs en winnaars van een Europees of wereldkampioenschap, zal hij vandaag door ons koningskoppel ontvangen worden en in de bloemen worden gezet. 

Luister naar het gesprek van Tim Celen voor hij vertrok naar het koninklijk paleis bij Radio 2 Start Je Dag.  

Tim blijft heel rustig onder de speciale ontmoeting: "Van stress is er op dit moment nog geen sprake, ik ga het gewoon op me laten afkomen." Het is voor hem dan ook niet de eerste keer. "Vorige keer na de Paralympische Spelen in Rio heb ik al zo'n plechtigheid bijgewoond, dus ik weet ongeveer hoe het in zijn werk gaat. Wat het niet minder speciaal maakt natuurlijk." Deze keer ziet de ontmoeting er wel een tikkeltje anders uit, want voor Tim het koninklijk paleis binnen mag, zal hij zijn Covid Safe Ticket moeten tonen. 

Sporza

Meest gelezen