Foto: Radio 2

Antwerpen decor van vier grote filmproducties tegelijkertijd: "Opnames hier zijn veel beter geregeld dan in Brussel"

De stad Antwerpen is deze week het decor van vier grote filmproducties tegelijkertijd. Dat is uitzonderlijk. Gisteravond was de Sint-Paulusplaats voor de studio van Radio 2 Antwerpen, de locatie voor de Italiaanse productie "Everybody Loves Diamonds". "Antwerpen is een stad met een diverse kosmopolitische look", zegt productiemanager Maxime Meukens.

Antwerpen is deze weken meer dan ooit Hollywood aan de Schelde. Het is druk in de straten door de vele filmcrews die er aan het werk zijn. Op dit moment vinden er opnames plaats van de film "Zillion" met Matteo Simoni en de tv-reeksen "Diamonds" met Kevin Janssens, "Geldwolven" met Tom Van Dijck en de Italiaanse productie "Everybody Loves Diamonds".

Antwerpen heeft zoveel looks voor filmmakers:  industrie, de haven, de Schelde, de diamantwijk en het historisch centrum

Maxime Meukens, productiemanager "Everybody Loves Diamonds"

Gisterenavond werd er op de Sint-Paulusplaats een scène gedraaid voor de Italiaanse productie "Everybody Loves Diamonds". “Antwerpen is een prachtige plek met een heel divers palet aan looks. We hebben de industriële zone, de haven, de Schelde, de diamantwijk en het historisch centrum. Dat maakt dat onze stad een heel kosmopolitische look hebben”, zegt Maxime Meukens die productiemanager is voor "Everybody Loves Diamonds".

Beluister hier het hele interview en lees verder na het fragment: 

Goede samenwerking met Antwerpen

De stad Antwerpen biedt filmmakers een groot logistiek voordeel. “De stad werkt graag en goed samen met filmploegen. Antwerpen zet zichzelf op die manier natuurlijk letterlijk in de kijker. Logistiek is het in Antwerpen veel eenvoudiger filmen dan in andere steden. Je doet één aanvraag bij de filmcel en zij regelen alles. Tel daarbij het unieke karakter van de stad en je hebt een ideaal recept voor filmploegen”, vertelt Meukens.

"Place to be" voor filmmakers

Caroline Hemeleers van de fictiereeks "Geldwolven" bevestigt dat verhaal. “Wij draaien nu al een hele week in een appartement in Deurne. Daar woont het hoofdpersonage in onze reeks,  gespeeld door Tom Van Dyck. We filmen in Antwerpen omdat het een echte filmstad is. We kunnen hier veel geregeld krijgen, veel meer dan in bijvoorbeeld Brussel. Voor filmopnames is Antwerpen echt wel de place to be.” 

Foto: Radio 2
Productiemanager Maxime Meukens
Foto: Radio 2

Meest gelezen