Britse prins Andrew vraagt VS-gerecht om klacht seksueel misbruik te verwerpen

De Britse prins Andrew vraagt het Amerikaanse gerecht om de klacht van Virginia Giuffre tegen hem te verwerpen. Giuffre beschuldigt hem van seksueel misbruik toen ze nog minderjarig was. Volgens Andrew bevat de klacht tegen hem "geen verzoek dat aanleiding kan geven tot een schadevergoeding".

Virginia Giuffre beschuldigt prins Andrew ervan dat hij haar zo'n twintig jaar geleden als zeventienjarige meermaals seksueel misbruikt heeft. Haar klacht staat in verband met het misbruikschandaal rond de intussen gestorven Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. De 61-jarige Andrew ligt al jaren onder vuur wegens zijn vriendschap met Epstein. 

Epstein zou samen met zijn Britse partner Ghislaine Maxwell minderjarige meisjes hebben geronseld en in een netwerk van seksuele uitbuiting hebben ondergebracht. Twee jaar geleden werd de zakenman in de VS aangeklaagd, maar hij pleegde zelfmoord in zijn cel nog voor hij kon worden berecht.

Prins Andrew, de tweede zoon van de Queen, ontkent alle aantijgingen tegen hem. Intussen vervult hij geen publieke functies meer. 

Meest gelezen