Jongen van zes die van verdrinkingsdood was gered, is nu toch overleden

De 6-jarige jongen die afgelopen donderdag samen met zijn broer van 11 van de verdrinkingsdood was gered in Halle, is nu toch overleden. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde meegedeeld. De man die de twee jongens uit een vijver had gered, is daarbij zelf verdronken.

De twee broers van zes en elf jaar oud waren in de vijver gesprongen om er een bal weer uit te halen, maar raakten bevangen door het koude water. De man die hen van de verdrinkingsdood redde, overkwam hetzelfde lot, met fatale gevolgen. 

De jongen van elf was onderkoeld, maar bleek achteraf oké. Zijn zesjarige broer moest worden gereanimeerd en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het water in de blusvijver was niet alleen diep, maar ook koud. Dat is de slachtoffers blijkbaar fataal geworden.

Meer informatie over de gevaren van "koudeshock" lees je hier.

Meest gelezen