Amber Gys

"Bieke" doet Duupje herleven

An Swartenbroekx, alias Bieke uit FC De Kampioenen, doet de verhalen over Duupje herleven. Het was een van de vele creaties van haar vader, schrijver René Swartenbroekx. Sinds 1982 tot begin jaren 90 verscheen wekelijks een cursiefje over een tiener die vaak pech heeft in het schoolmagazine Zonneland. Sinds dit jaar doen dochter An Duupje herleven.

Op dinsdag 2 november ligt Duupje 2 in de winkelrekken, het tweede kinderboek van An Swartenbroekx (52).  Duupje is het geestelijke kind van René Swartenbroekx (86) dat door zijn dochter An in een nieuw jasje werd gestoken. Het tweede boek van Duupje zit vol nieuwe dagboekverhaaltjes. Er was nog plaats voor één verhaaltje in het boek. Dus hielden de uitgeverij samen met An een scholenschrijfwedstrijd.  40 scholen uit Vlaanderen hebben hun eigen zelfgeschreven verhaaltjes ingezonden

Na honderden verhalen gelezen te hebben werd het snel duidelijk dat Ferre Trogh uit lagere school ‘t Klavertje Vier in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) er met kop en schouders bovenuit stak met zijn verhaal ‘examens’

An Swartebroekx

Bij de inzendingen was Ferre 12 jaar, maar dat is intussen anderhalf jaar geleden. Intussen zit Ferre op de middelbare school. Zijn zus Maud (10) uit het vijfde leerjaar mocht daarom in zijn naam het allereerste exemplaar van Duupje 2 in ontvangst nemen.

Meest gelezen