Jenifer de Bruin

Botsauto gestolen op kermis van Mol, vandalenstreek of uit de hand gelopen grap?

In Millegem bij Mol is vannacht een botsauto gestolen op de kermis. "Toen ik vanmiddag naar mijn botsautokraam kwam om open te doen, zag ik dat er één ontbrak", zegt foorkramer Tommy Renaut. Dankzij een oproep via facebook liepen er al snel verschillende tips binnen over mogelijke daders. 

In Millegem, een gehucht van Mol, is vannacht een wel heel aparte "diefstal" gepleegd. Toen foorkramer Tommy Renaut vanmiddag naar zijn botsautokraam ging, om open te doen, merkte hij dat er één botsauto ontbrak.

"Ik had gisterenavond nog gewoon afgesloten en toen ik vanmiddag aankwam, merkte ik meteen dat er één ontbrak. Het is een open attractie, je kan dus wel aan de auto's maar zo'n botsauto weegt minstens 200 kg, het is niet dat je die zomaar onder je arm steekt en mee naar huis neemt", zegt Renaut. Is het vandalisme of om te verkopen? "Zo'n botsauto is wel wat waard", zegt hij.

Wie de diefstal pleegde of waarom, was op het eerste gezicht niet duidelijk. Maar dankzij een oproep in de Facebookgroep "Ge zijt van Mol als ge... ." liepen er al snel enkele tips binnen.

De botsauto zou 5 km verderop aan de scoutslokalen zijn teruggevonden

Foorkramer Tommy Renaut

"De botsauto zou gespot zijn aan de scoutslokalen vijf km hier vandaan. Ik weet niet hoe hij eruit ziet en of hij intact is maar ik denk niet dat je er 5 km mee over de weg kan gaan, zonder dat er stukken aan zijn. Dat zal ik straks moeten checken want momenteel kan ik hier niet weg, ik moet mijn kraam openhouden", zegt Renaut.

Vermoedelijk gaat het dus om een uit de hand gelopen grap. "Er zou gisterenavond een fuif geweest zijn aan de scoutslokalen waar de botsauto is teruggevonden", zegt Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. "Of het om een uit de hand gelopen grap gaat, wordt nu onderzocht" besluit Lehaen.

Meest gelezen