Studio 100

Klaasje Meijer voor het laatst op het podium tijdens K3-show: "Misschien wel allermooiste periode uit mijn leven"

Klaasje Meijer heeft vandaag in Groningen in Nederland voor de allerlaatste keer opgetreden tijdens een K3-show. Op het podium was het een emotioneel afscheid van haar collega's Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn. Meijer noemde de periode dat ze in K3 zat "misschien wel de allermooiste periode uit mijn leven". 

De Nederlandse Klaasje kondigde begin dit jaar aan dat ze na 5 jaar zou stoppen bij K3. Ze wil wel blijven acteren, zingen en presenteren, maar niet langer als lid van K3.

De Vlaamse fans van Klaasje moesten op 22 augustus al afscheid nemen van hun idool, maar het definitieve afscheid van Klaasje van K3 volgde pas vandaag in de MartiniPlaza in Groningen. 

Haar ex-collega's Hanne en Marthe namen op een emotionele manier afscheid van haar op het podium.  "Je kon nu zes jaar lang je magie verspreiden en ik vond het een eer om naast jou te mogen staan en mee te mogen genieten van die magie”, zei Hanne. "We hebben enorm gelachen en ik heb veel van jou geleerd. We zijn als zusjes voor elkaar geworden met z’n drietjes. Ik ga je ontzettend hard missen."

Ook Marthe loofde de positiviteit en het enthousiasme van Klaasje. "Ik wil beginnen met het feit dat ik je ongelofelijk graag zie. Jij betekende binnen K3 toch wel veel voor mij. Vooral met je enthousiasme en je vrolijkheid: elke keer dat we iets moesten doen waar we misschien te moe voor waren, was jij er om ons op te vrolijken. En dat heeft mij die zes jaar lang door alle moeilijke tijden getrokken.”

Tot slot nam Klaasje zelf nog het woord, ze benadrukte dat ze nog steeds achter haar keuze staat, maar dat het definitieve afscheid toch moeilijk was.

"Jullie woorden raken mij heel diep. (...) . Ik wil jullie twee bedanken voor alles wat we samen hebben meegemaakt, het was echt een hele intense periode. Maar misschien wel de allermooiste periode uit mijn leven. En daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor. Voor alle steun, voor alle gezelligheid, voor alle gekke dingen, voor alle leuke dingen en voor alle moeilijke dingen. Vergeet nooit dat jullie voor altijd in mijn hart zitten.”

Intussen loopt de zoektocht naar de opvolger van Klaasje volop in het VTM-programma "K2 zoekt K3". Op 27 november zal duidelijk worden wie Klaasje zal vervangen bij K3. 

Bekijk hier de afscheidsspeeches van Hanne, Marthe en Klaasje: 

Klaasje zal op zaterdag 6 november in ons land nog optreden met K3 tijdens "Back to the 90s & nillies" in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. 

Meest gelezen