Harold Versteeg

Na zwarte dag voor fietsers donderdag: vierde slachtoffer bezwijkt aan verwondingen

Gisteren is het vierde slachtoffer overleden na een verkeersongeluk afgelopen donderdag in Bree. Op verschillende plaatsen in Limburg gebeurden die dag zeer zware ongelukken met fietsers. Vier mensen kwamen daarbij om het leven.

De vrouw van 43 uit Oudsbergen is gisteren overleden nadat ze donderdag levensgevaarlijk gewond raakte bij een verkeersongeluk in het centrum van Bree. Op de Grauwe Torenwal werd ze aangereden op haar fiets door een auto. Ze werd toen zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het slachtoffer was ongehuwd en werkte in de Delhaize van Bree en Bocholt. Haar werkgever plaatste een berichtje op de Facebookpagina. “Met grote droefheid melden wij het overlijden van onze gewaardeerde werkneemster en collega. Wij wensen iedereen die haar liefhad veel sterkte toe en gaan haar missen.” 

Zwarte dag voor fietsers

Donderdag gebeurden er op verschillende plaatsen in de provincie zware ongelukken met dodelijke afloop. In Kuringen in Hasselt kwam een fietser om het leven bij een aanrijding met een bestelwagen, in Diepenbeek overleed een vrouw toen ze onder een vrachtwagen terechtkwam en in Zonhoven tenslotte raakte een fietser levensgevaarlijk gewond. De man overleed vrijdag aan zijn verwondingen.

Meest gelezen