© Radio 2

Nieuwe fietsbrug over Albertkanaal in Godsheide wordt knooppunt voor Limburgse fietssnelwegen

Sinds gisterenavond wordt er gewerkt aan de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal, ter hoogte van het sluizencomplex in Hasselt. De brug zal een belangrijk onderdeel worden voor de fietssnelwegen tussen alle hoeken van de provincie.

De fietsbrug is een onderdeel van de fietssnelweg tussen Ham en Maastricht die 33 kilometer lang is. Ter hoogte van de sluis in Godsheide (Hasselt) moeten de fietsers wisselen van oever. Dat kan binnenkort makkelijk via de nieuwe brug. “Binnen twee maanden kunnen fietsers erover”, vertelt gedeputeerde voor Mobiliteit Bert Lambrechts (N-VA). “Het wordt een klaverblad voor de fietsers in Limburg. Het is een verbinding tussen Tessenderlo en Lanaken, en tussen Hamont-Achel en Gingelom.”

Ik zal opgelucht zijn als de brug klaar is, want ik voel me nu niet veilig

fietser Roger

Bij de werken vandaag staan enkele fietsers naar de werken te kijken. “Het zou een hele opluchting zijn wanneer de brug eindelijk klaar is. Want dan moet ik niet meer over de weg rijden waar veel verkeer is", klinkt het bij Roger.  "Ik voel me hier niet veilig. Zeker als je bedenkt dat er deze week 3 oudere fietsers om het leven zijn gekomen in Limburg door onveilige situaties.”

Meest gelezen