Poperinge zet gedenkboom op alle begraafplaatsen: "een plek met grote symbolische waarde voor ouders van doodgeboren kinderen"

In Poperinge komen er nieuwe gedenkbomen op de begraafplaatsen. Dat zijn witte boompjes uit gelakt staal waar ouders van doodgeboren kinderen een metalen plaatje aan kunnen vastmaken met de naam van hun kind. 

De gemeente Poperinge wil ouders die een kind verloren een persoonlijke plek geven om te rouwen, samen met familie en vrienden. Daarom laat ze 11 nieuwe gedenkbomen plaatsen. Aan die bomen kunnen de ouders een hartvormig blad hangen, waarop de naam staat van het kindje en de geboortedatum. 

Ouders die hun kindje verloren bij de geboorte zullen het hartvormige blad gratis kunnen aanvragen. "Het lijkt ons niet gepast om daar iets voor aan te rekenen", zegt schepen van Begraafplaatsen Ben Desmyter (CD&V), "die mensen hebben het zo al zwaar genoeg. Het is belangrijk om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen van je kind. En we hopen dat op onze begraafplaatsen te kunnen aanbieden." De blaadjes mogen 30 jaar lang aan de boom blijven hangen.

Meest gelezen