Student (19) overleden in zijn slaap na doop in Waalse provincie Namen: doodsoorzaak nog niet duidelijk

Een 19-jarige jongeman is afgelopen nacht in zijn slaap overleden na een studentendoop in de provincie Namen. Dat meldt de Naamse procureur des Konings, Vincent Macq. Het is niet duidelijk of zijn dood ook een link heeft met de doop zelf, de autopsie op dinsdag moet duidelijkheid brengen.

De studentendoop, waarbij de 19-jarige jongen uit het zuiden van Namen om het leven kwam, werd georganiseerd door verschillende hogescholen in de provincie Namen, zegt procureur des Konings, Vincent Macq. Volgens hem zijn er momenteel geen aanwijzingen dat er een link is tussen de doop en het overlijden.

Bijna 300 jongeren namen deel aan de doop in een boerderij in Sart-Custinne, een deelgemeente van Gedinne. "Tijdens het eerste deel moesten de studenten een reeks opdrachten vervullen, zoals dierenvoeding eten of in een bad vol bloed gaan liggen", aldus Macq. "Er was geen alcohol tijdens de doop, maar die vloeide nadien wel rijkelijk." 

De jongen nam gisteravond deel aan verschillende activiteiten en ging daarna gewoon slapen. Vanochtend stelden zijn vrienden vast dat hij niet meer bij bewustzijn was. De hulpdiensten werden verwittigd en enkele aanwezige geneeskundestudenten hebben nog geprobeerd de jongeman te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. 

Videospeler inladen...

Het labo, de wetsdokter en het parket van Namen zijn ter plaatse gegaan. Er zijn stalen afgenomen en dinsdagavond zal een autopsie plaatsvinden. "We hebben al een eerste screening gedaan maar een aantal mensen moeten nog verhoord worden", aldus procureur Vincent Macq nog. "We moeten het verloop van de avond van het slachtoffer achterhalen". 

De studenten werden op initiatief van de burgemeester van Gedinne opgevangen in een zaaltje. Ze waren erg aangedaan door de gebeurtenissen.

Meest gelezen