Sporza

Voetbalclub KV Mechelen veroordeelt gebruik vuurpijlen na wedstrijd Oostende. "Daders identificeren en uitsluiten"

KV Mechelen wil supporters die Bengaals vuur hebben afgestoken tijdens de wedstrijd van afgelopen vrijdag in  Oostende sanctioneren. "Vooral het ongecontroleerd afsteken van pyrotechnisch materiaal is erg gevaarlijk. Bovendien heeft het ook financiële gevolgen voor de club." 

Voetbalclub KV Mechelen heeft zijn supporters op de vingers getikt in een persbericht van zaterdag. De club veroordeelt het gebruik van Bengaals vuur in de tribunes, zoals afgelopen vrijdag in het stadion van Oostende.  De club zal deze fans sancties opleggen.

De ontlading na de 0-3 goal in het begin van de tweede helft tussen KV Oostende en KV Mechelen was enorm in het bezoekersvak. In het tumult belandden enkele rookbommetjes op het veld. De scheidsrechter moest, met de hulp van de omroeper, de supporters tot de orde roepen.

KV Mechelen vraagt zijn supporters om geen Bengaals vuur meer te gebruiken, vooral niet ongecontroleerd. "Want dat is erg gevaarlijk", klinkt het. "Je kan er je medesupporters ernstig mee kwetsen en het heeft financiële gevolgen voor de club. De club wil pleiten voor gecontroleerd gebruik onder toezicht van brandweer en andere experts, maar zal streng blijven optreden tegen 'supporters' die te pas en te onpas pyrotechnisch materiaal in het stadion smokkelen, ontsteken en op het veld gooien."

KV Mechelen zal de daders identificeren om een extra sanctie op te leggen, zoals de burgerrechterlijke uitsluiting. "We willen dan ook uitdrukkelijk vragen om geen Bengaals vuur meer af te steken. Alleen zo zorgen we voor een veilige wedstrijdbeleving die we als familieclub voor alle supporters, jong en oud, willen garanderen."

Malinwa zal voor het incident ongetwijfeld ook vervolgd worden door het Bondsparket. Binnen enkele weken is dat vonnis bekend.

Meest gelezen