30 muzikanten zorgen samen voor unieke 1 novemberviering op begraafplaats in Gent

Zo'n 100 buurtbewoners zijn deze ochtend samengekomen op de Westerbegraafplaats in Gent voor de muzikale allerheiligenviering Dagen van Troost. 30 muzikanten, verspreid over het domein, dompelden de bezoekers tijdens zonsopgang onder in een intieme en serene sfeer. 

Dagen van Troost is een initiatief van de stad Gent dat vandaag op verschillende locaties plaatsvindt in de Arteveldestad. Het eerste troostmoment was deze ochtend op De Westerbegraafplaats in de Gentse Bloemekenswijk. Dertig muzikanten traden daar tijdens zonsopgang verspreid over het park op, om uiteindelijk samen te komen voor een indringende muzikale finale. 

Bekijk hieronder beelden van de bijzondere viering:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen