Radio 2
KOEN BATEN

Auto belandt in Dender: twee inzittenden overleven ongeluk niet

Een auto met 2 inzittenden is in de Dender beland. Duikers van verschillende brandweerposten konden de 2 uit het water halen. De inzittenden werden nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar hebben het ongeluk niet overleefd. Hoe de auto in de rivier is beland, is nog niet duidelijk.

In Okegem, bij Ninove, is deze ochtend een auto in de Dender beland. De brandweer hield een reddingsactie om de 2 inzittenden uit het water te halen. Daarvoor kwamen duikers van verschillende brandweerposten in de regio ter plaatse. 

Hulpdiensten hebben de inzittenden proberen reanimeren. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleefden het ongeluk niet. "Het gaat om een man van 38 en een man van 26 uit Ninove", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Bekijk hier beelden van de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...

Plotseling manoeuvre

Volgens getuigen week de auto plotseling af van de weg. De reden waarom de auto dat manoeuvre maakte, is nog niet duidelijk. "Het parket heeft een wetsdokter en een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken", zegt Carol Vercarre. "Op dit moment is het nog niet echt duidelijk wat er precies gebeurd is."

Vorige week gebeurde er een gelijkaardig incident in Gent. Toen reed een auto met 4 inzittenden in de Leie. Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven. 

Meest gelezen