Dante Vanzeir van Union zorgde voor de eerste goal tegen Gent. Het werd 0-2.

Nieuwkomer in eerste klasse én leider: het parcours van het Brusselse Union

Gisterenavond versloegen de Brusselaars van Union, AA Gent met 0-2. Daardoor is de voetbalcblub nog steeds leider in de hoogste voetbalklasse. Dat is uitzonderlijk, als je bedenkt dat de ploeg vorig seizoen nog in eerste klasse B speelde. Maar daar is een verklaring voor, zegt woordvoerder van Union Sint-Gillis Maarten Verdoodt. 

Je moet het maar doen. 13 speeldagen in de hoogste voetbalklasse spelen, en al meteen leider worden én blijven. Het is wat de Brusselse voetbalclub Union Sint-Gillis klaarspeelt. Gisterenavond wonnen de Brusselaars in de Ghelamco Arena in Gent met 0-2. En dat terwijl de ploeg vorig jaar nog in 1B speelde. Die uitzonderlijke positie, is ook een grote verrassing voor henzelf, vertelt woordvoerder van Union Sint-Gillis Maarten Verdoodt. "Het was voor ons een grote verrassing. De selectie is natuurlijk samengesteld om een zorgeloos seizoen door te maken in 1A. Vorig jaar heeft diezelfde ploeg ook kampioen gespeeld in 1B en dat was een grote ontlading. Van die unieke groepssfeer plukken we nog altijd de vruchten."

Top 8

Verschillende spelers van de ploeg komen uit lagere reeksen, en willen nu keihard bewijzen dat ze het niveau in de hoogste klasse ook aankunnen. "Er zit een zekere drang in de ploeg om zich elke wedstrijd te bewijzen. En ook bij de supporters hangt een heel postieve sfeer. Zeker bij de thuismatchen in ons mythisch stadion voel je dat goed. De supporters omarmen hun spelers enorm. Er zal zelden iemand uitgefloten worden, ze zullen hen altijd aanmoedigen. Die sfeer trekt ook enorm veel volk aan. Dat zagen we gisteren op verplaatsing maar ook volgende week tegen Charleroi is het stadion in Sint-Gillis uitverkocht."

En de ambitie voor de toekomst? Die blijft bescheiden. Verdoodt: "We gaan voor een top acht. Je moet weten, we hebben één van de kleinste budgetten van de hoogste klasse. Onze kern is ook klein. Dus nu proberen om dit niveau te behouden, met zo weinig mogelijk blessures. Als dat lukt gaan we erg blij zijn." 

Meest gelezen