Cabine komt los van kabelbaan in Tsjechië: één dodelijk slachtoffer, 14 inzittenden in shock

In Tsjechië, in het Sudetengebergte in het noorden van het land, is een cabine van een kabelbaan neergestort. De bestuurder van de cabine kwam daarbij om het leven. Uit een tweede cabine werden 14 inzittenden geëvacueerd, ze werden in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van het kabelbaanongeval is nog niet bekend.

De kabelbaan in het Sudetengebergte, nabij de stad Liberec, leidt naar de top van de berg Ještěd (1.012 meter). De cabine was gisteren op weg naar beneden toen ze plots los kwam van de kabel en van zo’n 30 meter hoogte naar beneden viel. Er was enkel een bestuurder aanwezig in de cabine, die heeft het niet overleefd. 

Er was nog een tweede cabine op weg naar de top van de berg. Volgens persbureau CTK zaten er 14 mensen in die tweede cabine. De brandweer zei dat ze alle inzittenden op een hoogte van 15 meter ongedeerd uit de cabine hebben gehaald. Ze werden in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. 

Bekijk hier beelden van de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...

Sinds 1933 leidt de kabellift mensen naar de top van de berg. Het is een populaire toeristische attractie. Volgens CTK heeft er nooit eerder een ongeval met deze kabelbaan plaatsgevonden. In een cabine is er plaats voor 35 mensen. Na zondag was het plan om de kabelbaan te sluiten voor de winterstop en zou er onderhoud plaatsvinden. 

Meest gelezen