Radio 2

Destelbergen maakt zich zorgen over Gentse mobiliteitsplannen

De nieuwe mobiliteitsplannen van de stad Gent aan de  Dampoort en in Gentbrugge verontrusten buurgemeente Destelbergen. Schepen voor Mobiliteit, Michaël Vercruyssen (Open VLD), vreest dat de plannen gevolgen hebben voor het verkeer in Destelbergen: "We hopen nog eens samen te zitten met de Gentse schepen om onze bezorgdheden te kunnen delen."

Destelbergen maakt zich zorgen over de nieuwe Gentse mobiliteitsplannen rond de Dampoort en in Gentbrugge. Destelbergen is een buurgemeente van Gent en vreest dat de nieuwe plannen het verkeer kunnen verstoren voor wie van of naar Destelbergen moet rijden. "Hoe gaan mensen vanuit Destelbergen nog naar het ziekenhuis kunnen rijden?", vraagt schepen Michaël Vercruyssen (Open VLD) zich af. 

Nieuwe opstoppingen?

De plannen kunnen opstoppingen veroorzaken, zegt de schepen. "Door een straat af te sluiten gaat de verkeersstroom zich verplaatsen. Het zou zeker kunnen dat sommige straten daardoor ontlast worden, maar het kan er ook voor zorgen dat een andere straat dan de volle laag krijgt. En we gaan er zeker niet mee akkoord als zo'n straat op ons grondgebied ligt."

Destelbergen gaat nu onderzoeken wat de concrete impact kan zijn van de Gentse mobiliteitsplannen. De gemeente hoopt ook om snel nog eens te kunnen samenzitten met Gent om verschillende knelpunten te bespreken. "We hopen onze bezorgheden met hen te kunnen delen, en ook om zelf nog wat input te geven", besluit Vercruyssen.

Meest gelezen