Radio 2

Gedenkplaat voor Ann-Laure Decadt ingehuldigd vier jaar na aanslag in New York

In New York werd een gedenkplaat onthuld voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in 2017. Ann-Laure Decadt uit Oostnieuwkerke bij Staden was één van de acht dodelijke slachtoffers. Twee andere Belgen raakten zwaargewond. De jonge moeder was 31 toen ze stierf bij de aanslag met een pick-up-truck. 

Vier jaar geleden kwam ze om toen een terrorist haar en een twintigtal andere fietsers en voetgangers van het fietspad maaide. Haar familie mocht nu mee een gedenkplaat ontwerpen. “We hebben de mogelijkheid gekregen om de tekst te kiezen voor een gedenkplaat die ze daar willen plaatsen”, zegt haar zus Justine Decadt. De familie is blij dat er in de stad een plaatsje komt waar de mensen bloemen kunnen leggen. 

Samen met haar ouders en zus is Justine naar New York gereisd voor de inhuldiging van de gedenkplaat. “Het is een zeer heftige plek, het doet iets met je. Het is een mooie plaats, maar je hebt er de verschrikkelijkste momenten meegemaakt. Het is echt een rollercoaster om in New York te zijn”, besluit ze.

Radio 2

Meest gelezen