Genk ondertekent 4 burgerbudgetten: verenigingen verbeteren hiermee hun buurt

De organisaties krijgen nu 2 jaar de tijd om hun project verder te realiseren. De stad had budgetten vrijgemaakt om verenigingen te helpen bij de een initiatief in een buurt, wijk of de stad dat gaat over armoede en sociale ongelijkheid, duurzaamheid en klimaat of talentontwikkeling. Meer dan 5.800 Genkenaren stemden mee voor hun favoriete projecten, 19 projecten werden geselecteerd.

Eén van de vier die vandaag als eerste zo'n budgetovereenkomst mocht ondertekenen, was "Een thuis voor iedereen". Zij gaan de Missione in Genk verbouwen tot een opvangplaats voor wie tijdelijk geen onderdak heeft. Rosaria Ciarlo: “Wij willen dat er niemand op straat moet slapen in Genk en dat iedereen een dak boven het hoofd heeft. De verenigingen rond de Missione krijgen ook de taak om mensen op te vangen. Let wel, de opvang is maar tijdelijk, we verwijzen de mensen daarna door naar de juiste instanties.”

Nog drie andere verenigingen krijgen een deel van het Burgerbudget. “Ook Minewine, Digital Optimum en Talenttuin van Winterslag werken aan initiatieven voor hun buurt”, vertelt schepen Alessandro Cucchiara (ProGenk). “Ze krijgen nu twee jaar de tijd om hun project te realiseren. Wij kijken alvast uit naar de resultaten.”

Meest gelezen