Het Coyendanspark ligt op vierhonderd meter van de cafés van de Oude Beestenmarkt.

Gentse politie start onderzoek naar mogelijke verkrachting jonge vrouw nadat ze verdovend middel in drankje kreeg

In Gent zijn politie en parket een onderzoek gestart naar een mogelijke verkrachting van een jonge vrouw. Zij zou twee weken geleden in een café een verdovend middel in haar drank hebben gekregen en daarna zijn meegenomen. "Het onderzoek heeft de hoogste prioriteit."

De vriendin van het slachtoffer, beide twintigers, deed dit weekend haar verhaal in de krant Het Laatste Nieuws. Ze vertelde hoe haar partner op zaterdagavond 23 oktober plots verdwenen bleek uit een café aan de Oude Beestenmarkt waar ze samen iets waren gaan drinken. Toen ze haar terugvond in het Coyendanspark iets verderop, bleek ze misbruikt. Zelf wist het slachtoffer niet wat haar overkomen was.

Beide vrouwen werden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis en het parket heeft de plek onderzocht. “Wij nemen deze feiten zeer ernstig”, zegt Liesbet De Pauw van de Gentse politie. “We zijn blij dat het slachtoffer de weg heeft gevonden naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Het onderzoek is lopende en heeft bij ons de hoogste prioriteit. We doen er alles aan om de dader of daders te vatten.”

Volgens De Pauw is de vermoedelijke handelingswijze van de dader, een verdovend middel in het drankje van het slachtoffer, “in Gent eerder een uitzonderlijk fenomeen”.

Meest gelezen