Amerikaans centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (CDC) raadt af om naar België te reizen

Reizen naar België zijn volgens de Amerikaanse autoriteiten ten strengste af te raden omwille van het "zeer hoge" aantal covidgevallen. Ons land komt daarmee in de "gevaarlijkste" categorie terecht, het centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (CDC) gebruikt namelijk vier niveaus van besmettingsrisico's waarop het een reisadvies baseert. België stijgt van niveau 3 (hoog risico) naar niveau 4 (zeer hoog risico).

Naast België werden nog drie andere landen vandaag op het hoogste risiconiveau geplaatst, het gaat om Rusland, Slovakije en Burkina Faso. In totaal staan er nu zo'n 80 landen of regio's in de categorie "zeer hoog besmettingsrisico" van het Amerikaanse CDC. 

Het officiële reisadvies voor die gebieden luidt: "Vermijd alle reizen naar deze bestemmingen. Als je toch naar daar moet reizen, zorg dan dat je volledig gevaccineerd bent."

Onze buurlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg zitten op niveau 3, met een "hoog besmettingsrisico". Het Verenigd Koninkrijk staat in de lijst net als België op niveau 4. 

De volledige lijst en de interactieve kaart vind je hier.

Bron: cdc.gov - powered by esri

Meest gelezen