Stadsbestuur verlaagt parkeerboetes in Tienen: "Shoppers niet wegjagen"

Het stadsbestuur van Tienen komt met een opvallende maatregel. Het gaat de parkeerboetes niet verhogen maar verlagen in de stad. Schepen van Financiën Bram Delvaux (Open VLD) zegt dat de boetes van 35 euro nu te hoog zijn en mensen die komen shoppen zo wegjagen. Daarom verlaagt de stad Tienen ze nu met tien euro.  

Wie een parkeerboete in Tienen krijgt, zal daar vanaf vandaag 25 euro voor betalen. Dat is een stuk lager dan voorheen. Toen betaalde je 35 euro. In Tienen gelden verschillende betaalzones. Wie geen geldig parkeerticket voorlegt of zijn parkeerschijf niet correct plaatst, moest een boete van 30 of 35 euro betalen. Maar dat is te veel, zegt de schepen van Financiën Bram Delvaux: "Als mensen komen shoppen in onze stad, en daarna vaststellen dat ze een parkeerboete hebben van 35 euro, dat is te veel. We willen hen niet wegjagen. Daarom verlagen we de boetes met tien euro." 

Aardige som

Het stadsbestuur kreeg vaak opmerkingen over de hoge parkeerboetes. "We kregen geregeld klachten van mensen die de stad kwamen bezoeken en dan 35 euro boete moest betalen. Dat is best een aardige som. Zeker in deze onzekere tijden is dat veel geld. Vandaar dat we ingrijpen."

De maatregel gaat vanaf vandaag 1 november in. Wie zijn blauwe schijf vergeet te leggen of niet tijdig een parkeerticket neemt, betaalt dan 25 euro boete in Tienen. 

Meest gelezen