Dashcam taxichauffeur

45-jarige taxichauffeur uit Oostende aangevallen en geslagen door klant

Afgelopen weekend is een 45-jarige taxichauffeur uit Oostende aangevallen door een klant, die geld wilde stelen. De taxichauffeur werd in een greep vastgehouden en verschillende keren hard geslagen op het hoofd. De verdachte kon opgespoord worden door de politie. Hij werd ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

Zondagmiddag heeft een klant een 45-jarige taxichauffeur aangevallen. De klant, een Oostendenaar van 27, vroeg om naar de zeedijk in Mariakerke te rijden. "Daar aangekomen, vroeg ik hem om 14 euro te betalen. Hij gaf me eerst een briefje van 10 euro en ik dacht dat hij kleingeld in zijn zakken aan het zoeken was. Maar toen sloeg hij plots uit het niets naar me. Hij nam me vast bij mijn hoofd en bleef met zijn vuist slaan. Hij wilde al het geld hebben dat ik op zak had", getuigt de taxichauffeur. 

Bont en blauw geslagen

De camera van de taxichauffeur legde alles vast hoe de klant de chauffeur aframmelde. "Ik kreeg de kans niet om mezelf te verdedigen, het ging zo snel. Ik kon toen uit mijn taxi stappen en roepen om hulp. Een getuige heeft dan de hulpdiensten gebeld." Maar de dader zelf was ook uitgestapt en liep om de taxi heen om de chauffeur opnieuw aan te vallen. De chauffeur reageerde vlug; hij stapte opnieuw in de auto en deed de deur op slot. De dader wandelde gewoon weg.  De taxichauffeur zelf is voorlopig arbeidsongeschikt. 

Dader laat gsm liggen in taxi

De politie kon de dader snel identificeren, want hij had zijn gsm laten liggen in de taxi. "De man werd zondag opgepakt en komt in aanmerking voor verschillende feiten. Zo kreeg ook de uitbater van een nachtwinkel klappen toen hij beroofd werd. Zaterdag werd in Brugge een taxichauffeur afgeperst. Telkens werd cash geld buitgemaakt. In totaal gaat het om enkele honderden euro's" zegt de politie.

Meest gelezen