Brandweerzone Rivierenland wil derde prik voor brandweerlui: “Grote meerderheid zit thuis in quarantaine”

Brandweerzone Rivierenland wil dat het brandweerpersoneel ook in aanmerking komt voor een derde boosterprik. De grote meerderheid van de medewerkers van de brandweerzones Berlaar en Nijlen, zitten thuis in quarantaine. In Berlaar waren er de voorbije dagen slechts 6 mensen in dienst. In Nijlen zaten maar liefst 30 brandweermedewerkers thuis.

Binnen de brandweerkorpsen van het Rivierenland zijn er heel wat coronabesmettingen vastgesteld. Tijdens interventies, trainingen en vergaderingen zijn er onderlinge contacten geweest die een hoog risico hadden. Daardoor moesten medewerkers preventief in quarantaine. In Berlaar waren er de voorbije dagen nog maar 6 mensen in dienst. Er testen wel steeds meer brandweermannen negatief. In Nijlen zitten er maar liefst 30 brandweerlui thuis.

We willen een derde prik voor onze ambulanciers, omdat zij als eerstelijnszorgverleners in contact komen met mensen met corona

Jan Anné van brandweerzone Rivierenland

Door het hoge besmettingsaantal in de brandweerkazernes vraagt de brandweerzone een derde boosterprik voor de medewerkers. Dat vertelt Jan Anné van brandweerzone Rivierenland. "De vaccinatiegraad in onze brandweerzone ligt sowieso al zeer hoog, maar we merken dat ook gevaccineerde medewerkers ziek worden." 

"Wij zijn nu dus vragende  partij voor een herhalingsvaccin voor onze medewerkers. In het bijzonder voor onze ambulanciers omdat zij eerstelijnszorgverleners zijn, die in nabij contact komen met mensen die mogelijks besmet zijn met corona”, aldus Anné. Om het grote tekort aan brandweerlui in Berlaar en Nijlen op te vangen, springen andere brandweerzones bij waar nodig. 

Meest gelezen