Fotostudio Leemans

Brief schrijven aan de Sint kan vanaf vandaag, Sintsecretariaat opnieuw open

Een brief schrijven naar Sinterklaas, vanaf vandaag kan het weer want Bpost opent het traditionele Sintsecretariaat. Vorig jaar hebben de assistenten van de Sint ongeveer 400.000 brieven beantwoord. 

Jong en oud, wie een brief, tekening of knutselwerkje naar Sinterklaas stuurt, krijgt antwoord. Een brief of tekening kan je zonder postzegel sturen naar Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Je doet dat best wel voor eind november. 

"De helpers van de Sint moeten het briefje kunnen terugsturen met die verrassing en daarom is het noodzakelijk dat je heel duidelijk het adres van de afzender vermeldt, dat kan een school zijn of bij de kinderen thuis", zegt Veerle Van Mierlo van het Sintsecretariaat. De assistenten van de Sint vragen aan de kinderen, ouders en leerkrachten om extra mooi te schrijven. 

Het adres van de Sint staat ook op meer dan 2.000 speciale Sint-brievenbussen, verspreid over heel het land. Het zijn klassieke rode brievenbussen die "verkleed" worden met een Sint-mijter en grote witte baard. De brieven naar Sinterklaas kunnen echter via elke rode brievenbus verstuurd worden.

Meest gelezen