Nicolas Maeterlinck

Hulplijn UNIZO blijft bestaan: "Ondernemers kunnen ons bereiken voor zakelijke én mentale problemen"

De hulplijn van UNIZO Oost-Vlaanderen waar ondernemers sinds de coronacrisis terecht kunnen, wordt een permanente lijn. Die hulplijn werd vorig jaar in volle coronaperiode opgericht. De lijn bestond al eerder voor zakelijk advies, maar in coronatijden konden ondernemers er ook terecht als ze mentale problemen hadden.

De hulplijn van UNIZO waar ondernemers met mentale vragen terecht kunnen, wordt een permanente dienst. Een ondernemer met economische, juridische of mentale problemen, kan 24/7 terecht op de ondernemerslijn. Per vakgebied krijg je een expert ter zake aan de lijn, die je de juiste hulp kan aanbieden of je kan doorverwijzen.

Sinds de coronacrisis kon je ook terecht voor mentale problemen en nu gaan ze nog een stap verder. Jos Vermeiren van UNIZO Oost-Vlaanderen is enorm blij met die uitbreiding. "Op onze vraag is er een nieuw initiatief gekomen vanuit de federale regering om 8 uur gratis advies met psychologische bijstand te geven, waar wij naartoe kunnen doorverwijzen. Dat is fantastisch, maar ook nodig."

Coronacrisis bracht heel wat onzekerheid

Het mag dan wel weer beter gaan, wat economie betreft,  toch heeft de coronacrisis bij veel Oost-Vlaamse ondernemers hard toegeslagen op mentaal vlak, en dat is nog lang niet voorbij. "Een aantal sectoren hebben het nog steeds heel moeilijk. Er zijn nog heel wat ondernemers die een grote schuldenberg met zich meedragen. Er zijn opnieuw verstrengingen, wat heel wat economische onzekerheid met zich meebrengt. Ze beginnen te twijfelen aan zichzelf en zien opnieuw een doemscenario opduiken. Nu kunnen ze hun twijfels aftoetsen met de experten."

Ondernemers met problemen, kunnen 24/7 terecht op het nummer 02 21 22 678 of via mail ondernemerslijn@unizo.be.

Meest gelezen