Jessa Ziekenhuis stelt opnieuw operaties uit wegens corona

Het Jessa ziekenhuis in Hasselt moet opnieuw operaties uitstellen vanwege het hoge aantal coronapatiënten. Op vraag van de overheid moet het ziekenhuis 12 intensieve bedden voorbehouden voor coronapatiënten in plaats van 8.

Als er minder bedden op de intensieve afdeling beschikbaar zijn voor reguliere patiënten, die na een ingreep daar verzorgd moeten worden, kunnen er ook minder operaties uitgevoerd worden. Medisch directeur Jos Vandekerkhof: “Waar we in de 2de en derde golf elke dag maar 5 operaties met een verblijf op intensieve zorg konden uitvoeren, moeten we dit vanaf volgende week terugbrengen tot 3.”

Het ziekenhuis behandelt op dit moment 15 patiënten met covid, 7 van hen  liggen op de intensieve afdeling. Gemiddeld is de helft van de covidpatiënten die een intensief bed nodig heeft, niet gevaccineerd. De mensen die wel gevaccineerd zijn en toch op die afdeling belanden, hebben altijd een belangrijke medische voorgeschiedenis. "Ze hebben een verzwakte immuniteit", zegt medisch directeur Jos Vandekerkhof.  Ook heel wat patienten op de gewone covidafdeling hebben geen vaccin gehad.

Politie komt tussenbeide

Sinds de bezoekregeling vorige week vrijdag is aangepast, is de politie al twee keer tussenbeide moeten komen. Sommige bezoekers werden zeer boos en reageerden agressief op de nieuwe bezoekregeling. Die beperkt het bezoek tot dagelijks een uur en dat voor één persoon. Het ziekenhuis roept op om meer respect te tonen en zich te houden aan de richtlijnen.

Meest gelezen