Nicolas Maeterlinck

Koppel in levensgevaar na brutale home-invasion in Steenokkerzeel

In Steenokkerzeel zijn twee mensen in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze het slachtoffer waren geworden van een gewelddadige home-invasion. Dat gebeurde vrijdagnacht, maar het parket communiceert nu pas over de zaak. Drie verdachten zijn opgepakt. Een van hen is een familielid van de slachtoffers.

"Vrijdagnacht werden een 57-jarige man en 54-jarige vrouw slachtoffer van een gewapende overval in hun woning te Steenokkerzeel”, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. "Beide slachtoffers raakten hierdoor levensgevaarlijk gewond." 

"Drie verdachten belden iets na 2 uur aan bij de woning en eisten de autosleutels, de boorddocumenten van de voertuigen, geld en vuurwapens. De daders verschaften zich toegang tot de woning waar de beide slachtoffers messteken en slagen dienden te incasseren. Beide slachtoffers werden vervolgens gekneveld met tape en kabelbinders aan handen en voeten. De drie verdachten verlieten de woning langs de achterkant en namen een personenvoertuig en camper mee, alsook een bankkaart, auto- en huissleutels en een gsm. De vrouw slaagde erin de buren te alarmeren die de hulpdiensten belden. Beiden werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn nog steeds in levensgevaar.”

Enkele dagen na de feiten konden drie verdachten worden opgepakt. "Er werd meteen een onderzoeksrechter gevorderd. Twee verdachten, een koppel uit Kortrijk, een man van 35 jaar oud en vrouw van 33 jaar oud, konden gelokaliseerd worden in het Limburgse Bilzen en zijn daar maandagochtend met behulp van de speciale eenheden gearresteerd. De 35-jarige man is een neef van het vrouwelijke slachtoffer. Ze zijn vandaag verschenen voor de onderzoeksrechter die hen onder aanhoudingsbevel heeft geplaatst. De derde verdachte betreft een 38-jarige man uit Harelbeke. Hij kon vandaag gearresteerd worden in Kortrijk. Hij zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Over het motief voor de feiten is momenteel nog niets bekend."

Meest gelezen