13-jarige bestuurder crasht 2 keer na politieachtervolging in Willebroek: "Hij wilde ritje maken met auto van broer” 

In Willebroek heeft een jonge chauffeur van 13 jaar een politiecontrole ontvlucht aan de Dendermondsesteenweg en tijdens de achtervolging crashte hij twee keer. De achtervolging eindigde aan de Denderlaan waar de auto tegen een bestelwagen crashte. De jongen was op pad met de auto van zijn broer. “Toen we de ouders en broer verwittigden konden zij het nieuws niet geloven, ook onze politiemensen schrokken van zijn jonge leeftijd”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

“De jonge chauffeur had de intentie om met de wagen van zijn broer een toertje te maken, maar hij had niet gerekend op een politiecontrole. Toen heeft hij domme dingen gedaan”, vertelt Dirk Van de Sande van de politie.

De chauffeur ontweek aan hoge snelheid een politiecontrole aan de Dendermondsesteenweg in Willebroek. Even verder verloor hij de controle over het stuur en reed hij tegen een boom, een straatnaambord en een houten paal. Hij zette zijn tocht verder tot aan de Denderlaan. Daar ging de auto uit de bocht, reed hij tegen een paaltje en een betonnen tuinafsluiting. Uiteindelijk knalde hij met een harde klap tegen een bestelwagen, die geparkeerd stond op een oprit. Daar kon de politie eindelijk de bestuurder onderscheppen.

Ouders en broer verbaasd

“Na de crash tegen de geparkeerde bestelwagen hebben onze politiemensen de chauffeur gecontroleerd en bleek het om een heel jonge bestuurder te gaan. Tot onze grote verbazing was de jongen maar 13 jaar en op pad met het voertuig van zijn broer. Maar noch de ouders, noch de broer wisten daarvan. Ze waren even verbaasd als de politie”, vertelt Van de Sande. De jongen legde een negatieve adem- en speekseltest af. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld. 

Meest gelezen