archieffoto
NVE

Rode Kruis kan vanaf vandaag opnieuw crisisvrijwilligers inzetten in de woonzorgcentra

Rode Kruis Vlaanderen kan op vraag van de overheid vanaf vandaag opnieuw crisisvrijwilligers inzetten in de woonzorgcentra en in andere instellingen. Doordat er meer coronabesmettingen zijn en ook personeelsleden ziek worden, is er mogelijk weer meer praktische en logistieke ondersteuning nodig.

Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld kamers poetsen, afwassen en gaan wandelen met de bewoners. Het personeel kan zich daardoor meer focussen op de verzorging van de ouderen. 

"Wij hebben twee oproepen gedaan", legt Jan Poté van Rode Kruis Vlaanderen uit. "Wij hebben onze eigen vrijwilligers laten weten dat die vraag er mogelijk opnieuw kan komen. En daarnaast is er ons crisisvrijwilligersplatform waar toch 13 à 14.000 mensen op ingetekend hebben die we hebben laten weten dat er ook vanuit de zorgsector opnieuw vragen kunnen komen." 

Als je gezond bent en je 16 jaar of ouder en je kan je minstens een halve dag per week vrijmaken, dan kom je in aanmerking om crisisvrijwilliger te worden.

Rode Kruis Vlaanderen biedt een online snelcursus aan. Volgens het Rode Kruis kan je als crisisvrijwiliger "een echt verschil maken voor bewoners, medewerkers en patiënten".  

Meest gelezen