Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Sommige Oost-Vlaamse horeca-uitbaters hebben geen smartphone om coronapas te controleren, wat moeten zij doen?

In de provincie Oost-Vlaanderen hebben enkele horeca-uitbaters vragen over het Covid Safe Ticket. Sommige uitbaters beschikken niet over een smartphone en vragen zich af hoe ze het Covid Safe Ticket van hun klanten kunnen controleren. Maar volgens Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanderen is dat geen probleem: "Zolang de coronapas en de identiteitskaart van klanten maar overeenkomen."

Het Covid Safe Ticket is nog niet voor alle horeca uitbaters in Oost-Vlaanderen duidelijk. Er zijn nog altijd uitbaters zonder smartphone. En sommigen onder hen denken dat er geen alternatief is, en doen dan ook geen controle.  Maar volgens Tim Joiris van horeca Oost-Vlaanderen kan de controle perfect zonder smartphone: "Klanten moeten gewoon hun identiteitskaart en Covid Safe Ticket tonen aan de uitbater die geen smartphone heeft. Als die overeenkomen is het ook in orde."

Geen drama

Uitbaters moeten dus niet noodzakelijk een Covid Safe Ticket scannen. "Uiteindelijk staat op het Covid Safe Ticket ook of je toegelaten bent tot de zaak of het evenement. Het is dus geen drama als je geen smartphone hebt. Alleen werkt zo'n app veel gemakkelijker natuurlijk."

Joiris verduidelijkt nogmaals dat horeca-uitbaters dus wel de identiteitskaart van hun klanten mogen vragen. Dat geeft geen probleem met de privacy.

Meest gelezen