Kojump.be

Kojump wil groot trampolinepark bouwen naast The Leaf in Ternat

Het Belgische bedrijf Kojump wil eind volgend jaar een groot trampolinepark openen aan shoppingcenter "The Leaf" in Ternat. Het openbaar onderzoek voor die plannen loopt nog tot eind deze week. Daarna moet het gemeentebestuur beslissen of het een vergunning aflevert zodat de bouw kan starten.

Op 4 november loopt het openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunning voor het nieuwe trampolinepark af. Tot die tijd kunnen buurtbewoners eventuele bezwaren kenbaar maken aan het gemeentebestuur. Daarna heeft Ternat tot 25 november de tijd om al dan niet een vergunning af te leveren. "Normaal gezien komt die vergunning tegen eind dit jaar in orde zodat we vanaf januari kunnen beginnen met de bouwwerken", vertelt de financieel directeur van Kojump, Benoît Verlinden. De werken zouden een achttal maanden in beslag nemen. "Het is de bedoeling om het park tegen eind 2022 te kunnen openen. Voorlopig ziet alles er goed uit."

Verjaardag op de trampoline

Als alles volgens schema verloopt, zou het trampolinepark in "The Leaf" het eerste Vlaamse park van het bedrijf worden. Kojump heeft momenteel al vestigingen in de Brusselse gemeente Elsene en een paar Waalse gemeenten zoals Luik en Waterloo. Naast Ternat zijn er ook al plannen voor een nieuw trampolinepark in ondermeer Gent, Namen en Charleroi. Er zijn ook buitenlandse plannen met een eerste vestiging in Marokko die over een paar maanden opengaat.

"Het trampolinepark in Ternat wordt een mooi en energieneutraal gebouw van zo'n 1200 m²", belooft Verlinden. "Naast een heleboel airbags en trampolines komt er ook een cafetaria en aparte ruimtes om verjaaragsfeestjes te organiseren. Dat concept is heel populair."

Meest gelezen