Radio 2

Vandalen uiten ongenoegen over coronapas op Gentse stadshal met graffiti: "Covidpas is dictatuur"

Aan de Gentse stadshal hebben vandalen de betonnen steunpilaren beklad met graffiti. Ze spoten er negatieve boodschappen over corona op. Zo bekritiseren ze onder andere de coronapas, die je voortaan op veel plekken moet tonen om binnen te mogen. 

Enkele vandalen zijn duidelijk niet akkoord met de regelgeving rond de coronapas. Met graffiti op de steunpilaren van de Gentse stadshal noemen ze de coronapas een dictatuur. Daarnaast werd er ook een pentagram, een 5-puntige ster, met de boodschap "niet-gevaccineerden" gespoten. In combinatie met het hakenkruis, lijkt het erop dat de vandalen eigenlijk een Jodenster wilden tekenen, of dus een 6-puntige ster.

De politie onderzoekt de zaak aan de hand van camerabeelden, maar het is nog niet duidelijk wie de vandalen zijn.

Radio 2

Meest gelezen