Twitter/WA Police Force

Verdwenen meisje van 4 levend teruggevonden in vergrendeld huis in Australië, politie geeft beelden redding vrij

De vierjarige Cleo Smith, die 18 dagen geleden verdween toen ze met haar ouders op kampeerreis was in het westen van Australië, is veilig teruggevonden in een huis in het stadje Carnarvon. Haar verdwijning had geleid tot grote ongerustheid. Cleo werd opgesloten, maar is inmiddels herenigd met haar ouders. Er is een man opgepakt. 

Blijkbaar zat Cleo in een vergrendeld huis in het stadje Carnarvon, in West-Australië. De politie viel het huis binnen rond 1 uur 's nachts. Ze troffen haar aan in een van de kamers. Toen een politieagent haar vroeg hoe ze heette, antwoordde het meisje: "Mijn naam is Cleo."

De autoriteiten hebben beelden vrijgegeven van haar bevrijding. Die beelden en de opgeluchte reactie van de politie kan je hieronder bekijken.

Videospeler inladen...

Cleo is voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en is al herenigd met haar ouders. De politie zette een foto op Twitter waarop een lachende Cleo te zien is met een deugddoend waterijsje. "Het mirakel waar we allen op gehoopt hadden", luidt de veelzeggende tweet. De opluchting bij de speurders bleek ook immens: een aantal onder hen kon naar verluidt zijn tranen niet bedwingen. 

De speld in een hooiberg bleek een auto

Uiteraard komt het meisje niet zomaar in een vergrendeld huis terecht. De politie heeft een man van 36 opgepakt, en die wordt momenteel ondervraagd. De man heeft geen link met de familie Smith. Meer informatie zou later op de dag volgen. 

Cleo verdween op 16 oktober in het holst van de nacht uit de tent van haar ouders, op een bekend kampeerterrein ten noorden van Carnarvon. Ze sliep in een slaapzak naast haar zusje dat niet verdween. Ook van Cleo's slaapzak was geen spoor. De rits van de tent bleek opengelaten.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...
rechten: moeder Ellie Smith

Haar verdwijning leidde tot ongerustheid en de grote middelen werden ingezet. Meer dan 100 agenten uit Perth kwamen over voor een enorme zoekactie, vliegtuigen werden ingezet. Voor de ultieme tip werd meer dan 600.000 euro aan beloning uitgeloofd. 

De speld in de hooiberg werd vorige nacht gevonden en bleek een auto (wellicht een grijze Mazda volgens Australische media) als aanknopingspunt voor de speurders. ABC News interviewde de buurman van de opgepakte man. Die had hem maandag nog luiers zien kopen in de winkel. Vreemd, want de opgepakte man zou geen jonge kinderen hebben.

Het huis waar Cleo werd teruggevonden, ligt op 75 km van waar ze kampeerde, op 7 km van haar ouderlijke huis en op 2 km van het politiekantoor van waaruit het onderzoek werd geleid.

Meest gelezen