Roosdaal laat rotonde onderzoeken na dodelijk ongeval: "Staat niet bekend als zwart punt"

Het gemeentebestuur van Roosdaal laat onderzoeken of er aanpassingen nodig zijn aan de rotonde aan de Okegembrug. Begin deze week gebeurde daar vlakbij een dodelijk ongeval toen een wagen in de Dender belandde. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

"Bij ons staat de rotonde niet bekend als een zwart punt. Het is het eerste ongeval in lange tijd dat daar gebeurt. Maar wannneer de resultaten van het parketonderzoek bekend zijn, zal de rotonde onderzocht worden. Als dat nodig is, zullen we dan ook aanpassingen laten uitvoeren om de rotonde veiliger te maken", legt schepen van Mobiliteit Emmanuel de Béthune (CD&V) uit.

Het dodelijke ongeval gebeurde maandagochtend in Okegem, een deelgemeente van Ninove, op de grens met Roosdaal en Liedekerke. Volgens getuigen week de auto plotseling af van de weg. De reden waarom de auto dat manoeuvre maakte, is nog niet duidelijk. Bij het ongeval kwamen een man van 26 en een man 38 om het leven.

Meest gelezen