ANDERS WIKLUND

Man valt naar beneden vlak voor muzikaal eerbetoon Abba in Zweden: twee doden en één gewonde

Net voor een concert in de Zweedse stad Uppsala zijn gisteren twee mannen om het leven gekomen en één vrouw gewond geraakt. Een 80-jarige man viel van de zevende verdieping op twee andere fans die beneden stonden. De politie sluit niets uit, maar denkt niet dat het om een misdrijf gaat. Het concert werd onmiddellijk afgelast. 

Ongeveer 1.000 mensen kwamen gisteravond samen in de "Uppsala Konsert & Kongress" hal, vlakbij de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar die avond een muzikaal eerbetoon plaatsvond aan de popgroep "Abba". Het ging om het concert "Thank you for the music" met muziek van de twee Zweedse "Abba-componisten" Benny Andersson en Björn Ulvaeus. 

"We kregen even voor 19 uur een telefoontje over een persoon die van een grote hoogte was gevallen in de concertzaal in het centrum van Uppsala", zegt politiewoordvoerder Magnus Jansson Klarin. 

80-jarige man

Het ging om een 80-jarige man die, 30 minuten voor het optreden begon, van de zevende verdieping was gevallen en op het gelijkvloers was terechtgekomen. De man viel op twee personen: een 60-jarige man, die het niet overleefde, en een 60-jarige vrouw, die zwaargewond naar het ziekenhuis werd overgebracht. Ze is niet in levensgevaar. 

Het concert werd onmiddellijk afgelast. Het is nog onduidelijk hoe het incident kon gebeuren, maar de politie sluit nog niets uit. Momenteel zien ze geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Meest gelezen