Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Dodental na instorting onafgewerkt flatgebouw in Nigeria loopt op tot 36

In Lagos, de grootste stad van Nigeria, loopt het aantal doden op nadat daar enkele dagen geleden een flatgebouw in aanbouw is ingestort. Volgens de hulpdiensten zijn nu al 36 doden geteld.

Het flatgebouw in aanbouw stortte maandagnamiddag plaatselijke tijd in. Een overlevende zei dat er op dat moment tientallen mensen in het complex aanwezig waren. Ook de eigenaar, een vooraanstaand projectontwikkelaar, bevond zich op de bouwplaats in de rijke wijk Ikoyi.

Het leger is ingezet om puin te ruimen en naar slachtoffers te zoeken. Volgens de hulpdiensten zijn intussen al 36 doden geteld, 33 mannen en 3 vrouwen. Een tiental mensen kon levend vanonder het puin gehaald worden.

Het instorten van gebouwen komt regelmatig voor in Nigeria, waar de bouwregelgeving slecht wordt nageleefd en gebruik wordt gemaakt van materialen van ondermaatse kwaliteit. 

De luxeflat in aanbouw had 21 verdiepingen. Volgens de plannen zou het gebouw niet meer dan 15 verdiepingen gaan tellen. Nigeriaanse media stellen dat een onderneming zich vorig jaar al uit het project had teruggetrokken uit zorgen over de stabiliteit van de constructie. De autoriteiten hebben een onderzoek bevolen. 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen