Een robot of een tablet kan zonder bijkomend personeel het Covid Safe Ticket controleren

De afgelopen dagen was er heel wat kritiek te horen vanuit de horeca, de fitnessector en ook organisatoren van evenementen naar aanleiding van de verplichting om een Covid Safe Ticket bij bezoekers te vragen. Het bedrijf Auva uit Heusden-Zolder heeft een oplossing klaar waarvoor geen bijkomend personeel nodig is.

Niet zozeer het Covid Safe Ticket zelf ligt onder vuur, maar wel de verplichting om het te controleren. Veel uitbaters en organisatoren zeggen daarvoor niet het personeel of de logistieke middelen te hebben. Auva, de multimediaketen met hoofdzetel in Heusden-Zolder, heeft nu een applicatie op de markt gebracht. Daarbij kan een robot ingeschakeld worden, maar net zo goed een tablet of kiosk. "Het systeem kan aangepast worden aan de persoonlijke wensen van de uitbater. Zo kan de applicatie bijvoorbeeld een elektrische deur of poortje openen, het kan ook een lichtsignaal geven, een bericht aan een personeelslid of de bezoeker zelf een boodschap geven", legt Raf Coomans van Auva uit.

Zonder extra personeel

Doordat niet noodzakelijk zo'n robot moet gebruikt worden, maar bijvoorbeeld een tablet op een houder aan de toegang kan geplaatst worden, kan een oplossing voor ieders budget bedacht worden. "Het kan al vanaf 50 euro per maand. Het grote voordeel van het systeem is niet alleen de aanpasbaarheid aan de eisen van iedere gebruiker, maar ook het feit dat je er geen personeelslid moet voor inzetten en dat het geen bijkomende druk op het personeel meebrengt", voegt Raf Coomans er nog aan toe.

Het systeem zal alvast gebruikt worden op het Feest van de Ondernemer van Unizo-Limburg, en ondertussen komen er ook heel wat vragen uit de zorg- en dienstensector.

Meest gelezen