Radio 2

Kledingwinkel moet naam veranderen na klacht ex-Miss België

De nieuwe kledingwinkel Cilou Store uit Knokke-Heist moet op zoek naar een nieuwe naam. De huidige naam doet te veel denken aan Cilou BABYstore, de babywinkel in Brugge van ex-Miss België Cilou Annys. Zij diende een klacht in.

De uitbaatster van de winkel in Knokke-Heist is ontgoocheld. Naar eigen zeggen kozen ze voor "Cilou" omdat hun wol uit Afrika opgeslagen wordt in "Cilou-plaatsen". Volgens haar was er geen sprake van naamsverwarring, want de winkel van ex-Miss België Cilou Annys in Brugge ligt toch wel een eindje van hun vestiging in Knokke-Heist. 

De rechter volgt die redenering niet en oordeelt dat het lijkt alsof de nieuwe winkel een tweede initiatief is van de ex-Miss België. Als de naam niet aangepast wordt, dan moet de eigenares een dwangsom van 1000 euro per dag betalen. 

Meest gelezen