Nieuwe vaccinatiecentra openen de deuren, Beringen bijt vandaag de spits af

In Beringen opent vandaag het nieuwe vaccinatiecentrum. En ook op andere plaatsen in Limburg openen de komende weken nieuwe vaccinatiecentra de deuren. Daar moeten in eerste instantie de 65-plussers hun boosterprik krijgen. 

Heel wat vaccinatiecentra gingen in september of oktober dicht, omdat de vaccinatiecampagne tot dan gepland was en de huurovereenkomsten ten einde liepen. Maar toen de nieuwe campagne voor de 65-plussers werd aangekondigd, moest in een aantal gemeenten een nieuwe locatie gezocht worden. 

Oud stadhuis

In Beringen is gekozen voor het voormalige stadhuis in de Mijnschoolstraat. De voorbije weken zijn alle diensten van daaruit verhuisd naar het nieuwe stadhuis in het centrum. Ondertussen is het oude gebouw dus ingericht als vaccinatiecentrum. Daar kunnen vanaf vandaag de inwoners van Beringen, Tessenderlo, Leopoldsburg en Ham terecht.

Vroegere badzaal

In Heusden-Zolder opent op 15 november een nieuw vaccinatiecentrum. Dat komt in het voormalige gebouw van het Centrum Duurzaam Bouwen, waar vroeger de badzaal van de mijn was ondergebracht (foto). Het ligt vlakbij het vorige vaccinatiecentrum Watt17, dat ondertussen weer een evenementlocatie is geworden. In Heusden-Zolder kunnen ook de inwoners van Lummen terecht.

Lege meubelfabriek

De inwoners van Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Lanaken kunnen dan weer naar  een voormalige meubelfabriek langs de Europalaan in Dilsen. Ook dat centrum opent op 15 november.

Meest gelezen