Radio 2

Omvorming Brugse brouwersrotonde uitgesteld door buurtprotest om boom te redden

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge wacht nog even met het plaatsen van een grote koperen brouwersketel op een rotonde. Buren willen niet dat daarvoor een grote esdoorn wordt gekapt. De Halve Maan onderzoekt of de boom gered kan worden. 

De Halve Maan, brouwerij van onder meer het bier Brugse Zot, bouwt momenteel een nieuwe botelarij. Om te verwijzen naar de rijke brouwerijgeschiedenis van Brugge, wil de brouwerij een antieke, koperen ketel op een rotonde plaatsen vlakbij de nieuwe site. Het stadsbestuur van Brugge gaf daarvoor al een vergunning. Om plaats te maken voor de ketel moet een oude esdoorn wijken. En dat ziet de buurt liever niet gebeuren.

We bekijken of we de boom kunnen verplanten

Xavier Vanneste, zaakvoerder De Halve Maan

De brouwerij heeft na het protest beslist om uit te zoeken of de boom gered kan worden. "We willen die boom niet zomaar omzagen. We zijn al enkele weken met specialisten aan het bekijken of we die boom kunnen uitgraven en op een andere plaats kunnen planten. We krijgen al veel suggesties van mensen die een leuke, nieuwe plek weten voor de boom", zei zaakvoerder Vanneste van de Halve Maan aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

Meest gelezen