Onbetaalde mosselen friet komt man duur te staan: gevangenisstraf en geldboete van 8.000 euro

Na een onbetaald restaurantbezoek in Genk moet een 39-jarige man 6 maanden de gevangenis in en een boete van 8.000 euro betalen.  Hij bestelde mosselen friet met heel wat drank, maar verzon talloze excuses om de rekening niet te moeten betalen. Al 98 keer ging hij zo op restaurantbezoek, wat hem nu duur komt te staan. 

Op 11 juli nam de man plaats aan een tafel in een restaurant in Genk waar hij mosselen friet en heel wat drank bestelde. De rekening van 110 euro kon hij niet betalen, want hij vertelde aan de ober dat hij zijn tas vergeten was. Hij belde naar zijn moeder om de rekening te vereffenen, maar ook dat was een leugen. Hij bleef uitvluchten verzinnen, tot de uitbater de politie belde. 

Wanneer de politie hem meenam voor ondervraging, kwam aan het licht dat hij over heel het land in restaurants en cafés nog een rekening open had staan. Hij moest zich het afgelopen jaar al twee keer verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Bergen en Hasselt, goed voor 98 andere restaurantbezoeken. Hij zal naast een boete van 8.000 euro ook een gevangenisstraf van 6 maanden moeten uitzitten. 

Meest gelezen