Radio 2

Protest tegen mogelijke sluiting spoorwegovergangen in Wevelgem

In Wevelgem is actie gevoerd tegen de mogelijke sluiting van verschillende spoorwegovergangen. Infrabel wil in ons land zoveel mogelijk overgangen vervangen door een tunnel of een brug. In Wevelgem komt de helft van de  spoorwegovergangen daarvoor in aanmerking.

Spoorwegbeheerder Infrabel wil zoveel mogelijk spoorwegovergangen in ons land sluiten en vervangen door een tunnel of een brug. Dat is veiliger, want op elke plek waar sporen de rijweg kruisen, is een aanrijding mogelijk. 

In Wevelgem zijn er acht spoorwegovergangen en de helft daarvan komt in aanmerking om te sluiten. Dat vindt de partij Groen té radicaal. 

Er zullen elders verkeersknopen ontstaan: slechts op twee plekken zou een volwaardige brug of tunnel komen
Carlo Dewinter van Groen

Volgens de partij Groen zullen er op andere plaatsen verkeersknopen ontstaan. Want van die vier spoorwegovergangen zou er maar op twee plekken een volwaardige verkeerstunnel of brug in de plaats komen. Voor de andere twee overwegen is er in de plannen enkel een tunnel voor landbouwvoertuigen of een fietserstunnel voorzien. "Ik snap dat het voor Infrabel veiliger is, maar niet voor onze gemeente: er zullen elders gevaarlijke situaties ontstaan", zegt Carlo Dewinter van Groen.

Meest gelezen