Nieuwe recordprijzen voor benzine en diesel: tot 1,85 euro voor een liter benzine

Benzine en diesel tanken wordt weer duurder. Dat meldt de FOD Economie. Nadat de prijzen zaterdag voor het eerst in weken waren gedaald, stijgen ze nu weer naar nieuwe records.

De maximumprijs van benzine 95 (E10) stijgt aan de pomp met 3,1 cent, tot 1,7640 euro per liter. Benzine 98 (E5) kost maximaal 1,8500 euro per liter, eveneens een stijging met 3,6 cent. Een liter diesel (B7) wordt 4,3 cent duurder, tot 1,7680 euro.

De wijzigingen zijn het gevolg van de schommelingen van de prijzen van olieproducten en biocomponenten op de internationale markten, en van de omschakeling van de zomer- naar de winterkwaliteit voor de biocomponent FAME in diesel, meldt de FOD Economie.

Nieuwe records

De prijzen voor diesel en benzine waren zaterdag nog voor het eerst in weken gedaald. Nu stijgen ze dus opnieuw tot recordniveaus. 

Volgens de gegevens van Energia (tot voor kort was dit de Petroleum Federatie) lagen de vorige recordprijzen op 1,7540 euro voor zowel benzine 95 (E10) als diesel (B7) en op 1,8340 euro voor benzine 98 (E5).

Meest gelezen