Foto: Belga

Speciaal team moet handelscentrum in Boom nieuw leven inblazen: "22 procent handelspanden staat leeg"

In Boom gaat een speciaal team aan de slag om het handelscentrum mee nieuw leven in te blazen. Boom was ooit het winkelhart van de Rupelstreek, maar nu staat 22 procent van de handelspanden leeg. Dat is een van de slechtste scores in heel Vlaanderen. Een "profploeg" moet nu dat handelscentrum redden. 

Vroeger had Boom een bruisende stadskern met heel wat handelszaken, maar door de concurrentie van winkelcentra en online staan er nu veel winkels leeg. Boom werkt zelf al aan een plan om handelszaken aan te trekken en starters te ondersteunen. Ze krijgen nu ook de hulp van Vlaams minister Crevits. Die stuurt een professioneel team, een zogenoemde profploeg.

De profploegen worden gestuurd naar een aantal Vlaamse gemeenten die het moeilijk hebben met hun handelscentrum. En daar is dus ook Boom bij. "Het kan gaan over het ontdekken van verborgen parels met potentieel, het ontwikkelen van innovatieve winkelconcepten, de make-over van een dorpsplein, het oplossen van een mobiliteits- of parkeerprobleem of het creatief in de etalage zetten van de troeven van de handelskern", legt Schepen Tom Dewandelaere uit.

Het zal niet makkelijk zijn om te concurreren met het online shoppen

Tom Dewandelaere (CD&V), schepen van lokale economie

"Het zal niet gemakkelijk zijn om te concurreren met bijvoorbeeld online shoppen, maar ik geloof wel dat een aantrekkelijk handelscentrum een serieuze impuls kan zijn om meer mensen naar ons centrum te lokken", vertelt Dewandelaere. De profploeg in Boom wordt een van de komende weken opgestart. 

Meest gelezen