In Sint-Pieters-Leeuw mogen terrasjes voortaan ook tijdens de winter blijven staan

Uitbaters van café's en restaurants in Sint-Pieters-Leeuw mogen hun terrassen voortaan twee maanden langer buiten laten staan. Alleen in februari moeten ze nog opgekraamd worden, terwijl dat vroeger gedurende drie maanden per jaar moest gebeuren.

Het gemeentebestuur heeft het reglement over de horecaterrassen aangepast om de uitbaters extra omzet te kunnen laten draaien. De periode waarin de terrassen verwijderd moeten worden van de openbare weg wordt ingekort tot één maand. Tot nu toe mochten er in Sint-Pieters-Leeuw geen terrassen buiten staan tussen 30 november en 1 maart. "Die ene maand blijven we behouden om te vermijden dat de terrassen permanent verankerd worden in het openbaar domein", legt schepen van Lokale Economie Olivier Huygens (N-VA) uit. "Op die manier zijn we ook zeker dat er minstens één keer per jaar grondig wordt opgeruimd."

Gezelligere wintermaanden

Elke vergunning voor het opstellen van een terras wordt bovendien stilzwijgend verlengd. De horeca-uitbaters moeten vanaf nu dus niet meer ieder jaar een nieuwe vergunning aanvragen. "Met het nieuwe reglement willen we de lokale horeca extra ondersteunen. En zo worden onze dorpskernen ook extra gezellig tijdens de donkere wintermaanden", besluit Huygens.

Meest gelezen