Foto: Steven Terlaeken

Vrijwilligers uit Mortsel en Wilrijk schenken verwarmingstoestellen aan slachtoffers overstromingen in Wallonië

Vrijwilligers uit Mortsel en Wilrijk organiseren een inzamelactie om verwarmingstoestellen aan te kopen voor slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Inwoners van Mortsel en de buurgemeenten kunnen verschillende ontbijtpakketten kopen van 25 tot 259 euro. Met de opbrengst worden dan verwarmingstoestellen aangekocht. "Er is komende winter veel nood aan petroleum- en gasvuurtjes, want in veel huizen is er nog steeds geen elektriciteit", zegt Steven Terlaeken op Radio 2 Antwerpen.

Een veertigtal vrijwilligers uit Mortsel en Wilrijk zijn nog steeds erg begaan met de Waalse gebieden die afgelopen zomer te maken kregen met ernstige overstromingen. Ze gaan er nog regelmatig helpen en starten nu ook met de actie "BON-a-petit". Daarmee bieden ze een variatie aan ontbijtpakketten aan die je online kan bestellen. Met de opbrengst zullen de vrijwilligers verwarmingstoestellen aankopen, die ze dan zullen schenken aan de slachtoffers van de watersnood.

In veel huizen is er nog steeds geen elektriciteit. Voor hen willen we vooral petroleum- en gasvuurtjes aankopen

Steven Terlaeken, initiatiefnemer

"Het gaat winter worden en mensen hebben die verwarmingstoestellen echt nodig, niet alleen om hun huizen op te drogen maar ook om het zelf warm te krijgen", legt initiatiefnemer Steven Terlaeken uit. "We willen met de opbrengst van deze actie vooral petroleum- en gasvuurtjes aankopen, want in veel huizen is er nog steeds geen elektriciteit. Voor huizen die al wel elektriciteit hebben, willen we ook elektrische toestellen voorzien."

Beluister hier het gesprek met initiatiefnemer Steven Terlaeken in "Start Je Dag":

De overstromingen gebeurden zo'n 4 maanden geleden, maar er is nog steeds veel werk in de getroffen gebieden. "De situatie is erg schrijnend. In sommige huizen groeien zelfs giftige champignons. Die huizen zijn niet bewoonbaar, maar er wonen wel mensen. Zij hebben geen andere oplossing", vertelt Terlaeken. "We hopen dus zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze actie, zodat we aan zoveel mogelijk slachtoffers een verwarmingstoestel kunnen schenken."

Meest gelezen