Reddingswerkers graven naar overlevenden nadat een aardverschuiving twee gebouwen deed instorten in Mallama, Colombia. [Foto: Leonardo Castro/AFP]

Zeker twaalf doden en tien vermisten bij aardverschuiving in Colombia

In Colombia zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen bij een aardverschuiving. Tien mensen raakten gewond en tussen de tien en vijftien mensen worden nog vermist, melden de lokale hulpdiensten. De aardverschuiving volgde na een periode van zware regenval in het zuidwesten van Colombia.

In Mallama, een landelijke gemeente in de Colombiaanse provincie Narino dicht bij de grens met Ecuador, zijn twee gebouwen ingestort door het natuurgeweld. Al zeker twaalf mensen kwamen hierbij om het leven. Er wordt gevreesd dat er onder de aarde nog steeds mensen vastzitten. De reddingsoperatie verloopt moeizaam omdat het risico op meer aardverschuivingen nog niet geweken is. 

Aardverschuivingen komen vaak voor in het bergachtige Colombia, vooral tijdens het regenseizoen en in ontboste gebieden waar woningen en smalle wegen zijn gebouwd op heuvels.

BEKIJK: Beelden van de verwoestende aardverschuiving in Colombia waarbij zeker 11 mensen omkwamen en nog zeker 10 vermist worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen